آفات، بیماری و درمان

4 مورد از آفات و بیماری های آگلونما که مطمئنا نمی‌ دانستید

بیماری ها و آفات آگلونما - گیاه سیتی

در این مقاله می‌خواهیم به‌ بیماری‌ های آگلونما بپردازیم. آگلونما از خانواده­ گیاهان شیپوری بوده است و جزو گیاهان بومی منطقه­ آسیای شرقی به شمار می‌­رود. آگلونما علاوه بر زیبایی چشمگیر و سرسبزی همیشگی که دارد از شرایط نگهداری آسانی برخوردار است؛ همین امر باعث شده تا از محبوب­ترین گیاهان برای نگهداری به خصوص در آپارتمان باشد. این گیاه برای تصفیه کردن هوا از آلودگی‌های بنزن و فرمالدئید مفید بوده است و تحمل بالایی برای رشد و نمو در شرایط سخت دارد.

در کشور چین مردم معتقد هستند که آگلونما خوش شانسی می­‌آورد و روزی را زیاد می­کند. به همین دلیل در این کشور بیش از سایر نقاط جهان طرفدار دارد. یکی از نکات جالب توجه درباره­ آگلونما این است که این گیاه قابلیت گل دهی دارد و اگر شرایط نگهداری مناسبی برایش فراهم باشد در فصل بهار و تابستان شاهد گل های زیبای این گیاه خواهیم بود.

همیشه سبز چینی یا آگلونما انواع مختلفی دارد که با شرایط محیطی و آفات و بیماری ها سازگاری بالایی دارد. اما برای رشد و نمو بهتر نیاز به دانستن نکاتی درباره آفات و بیماری های آگلونما دارید که در ادامه­ این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. پس اگر شما نیز از طرفداران دانستن مشکلات آگلونما هستید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

علائم و نشانه های اصلی آفات و بیماری های آگلونما

۱. برگ‌ها در امتداد رگبرگ‌ها زرد شده و لکه‌های قهوه‌ای در زیر آنها ظاهر گردیده است

حشره آفت باعث این عارضه است، گیاه را هر دو هفته یک بار با یک سم نفوذی طبق دستور سمپاشی نمایید تا علایم برطرف گردند.

۲. گیاه خود را انداخته است

هوای خیلی سرد و یا کمبود آب علت آن است؛ گیاه را به محل گرمتری انتقال دهید و یا آن را آبیاری نمایید.

۳. زخم‌های سفید پنبه‌ای شکل در زیر برگ‌ها و قاعده آن‌ها تشکیل شده است

حشره آفت بخصوصی باعث ظهور این علایم است؛ برگ‌ها را با یک سم حشره کش نفوذی هر ۱۴ روز یکبار طبق دستور سمپاشی نمایید تا علایم از بین بروند.

۴. برگ‌ها زرد می‌شوند

آبیاری زیاد از اندازه و هوای سرد علت مشکلات آگلونما است؛ آبیاری را کم و گلدان را به محل گرمتری انتقال دهید.

۵. برگ‌های جدید ریز و کمرنگ هستند

ریشه‌ها را امتحان کنید؛ اگر متراکم هستند تعویض گلدان لازم است وگرنه احتیاج به تغذیه مصنوعی دارد. زمان بین دو تغذیه را به ۱۰ روز کاهش دهید ولی اندازه و مقدار آن را زیادتر نکنید.

۶. برگ‌ها در تابستان می‌پیچند و خشک می‌شوند

علت دیگر آفات آگلونما هوا خیلی گرم و خشک است، گلدان را به محل خنک‌تری منتقل و آبیاری را زیادتر نمایید.

۷. لکه‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها ظاهر شده‌اند

هوای محیط، آلوده به دود نفت با گاز آشپزخانه است؛ محل گلدان را عوض نموده و برگ‌های آلوده را حذف کنید. ‌

آفات و بیماری های مهم آگلونما

در ادامه با آفات و بیماری های آگلونما که سلامتی این گیاه را تهدید می‌‌کند آشنا خواهیم شد.

۱. شپشک آرد آلود

خراش­های پنبه‌­ای شکل و سفید رنگی که در بخش‌­های زیرین و قاعده­‌ای برگ های آگلونما ایجاد می‌­شود و موجب زرد شدن برگ‌­ها نیز می­‌گردد، به دلیل وجود این حشره­ آفت است. برای درمان باید از سم حشره­‌کش نفوذی در فاصله‌های زمانی چهارده روز یکبار تا از بین رفتن کامل آفت استفاده کنید. همینطور با محلول آب و صابون به تمیز کردن برگ­ها اقدام کنید تا روند بهبودی گیاه از این آفت سریع‌تر باشد.

۲. قارچ فوزاریوم

این قارچ موجب می­شود تا ساقه­ی گیاه شل و سیاه شود و حجم ریشه­ی آگلونما به شدت کاهش یابد. برای رفع این آفت بخش­های آلوده­ گیاه اعم از ساقه یا ریشه را جدا کرده و گلدانی که آگلونما در آن قرار دارد را تعویض یا ضدعفونی نمایید. استفاده از قارچ کش­ها نیز بسیار موثر خواهد بود.

۳. سوختگی باکتریایی

این بیماری که توسط یک نوع باکتری به نام اوروینیا ایجاد می­شود به آب سوختگی و ایجاد فاصله بین برگ­ها منجر شده و در صورت پیشرفت بوی بد گندیدگی از گیاه به مشام خواهد رسید. برای درمان این عارضه باید بخش­های آلوده­ گیاه را جدا نمود و از خاکی استریل و ضدعفونی شده به عنوان جایگزین خاک فعلی گیاه آگلونما استفاده کرد. سمومی که باکتری کش هستند نیز نتایج بسیار مفیدی در درمان آفات آگلونما می­‌گذارند.

۴. لکه برگی

یک نوع قارچ باعث بروز این مشکل در برگ­های گیاه می‌­شود. در شروع لکه­‌های گرد و ریزی در حاشیه­ برگ ظاهر می­‌شود و سپس در تمام سطح برگ گسترش می‌­یابند. برای مبارزه با این بیماری لازم است تا رطوبت و دمای محیط کاهش یابد و آبیاری بارانی روی گیاه قطع شود. تنظیم دمای مناسب به ویژه در شب کمک زیادی به کم شدن مشکل خواهد کرد.

مشکلات آگلونما - گیاه سیتی

نیازهای آگلونما

نگهداری و پرورش آگلونما به دلیل سازگاری بالا با شرایط دمایی منزل و نیاز کم به نور خورشید کار دشواری نیست. اما اگر مایل هستید این گیاه زیبا را در بهترین حالت و برای چندین سال همچنان با طراوت نگهداری کنید، باید اصول و شرایطی را در نظر بگیرید.

مقاله شرایط نگهداری آگلونما با نکات کاربردی و مفیدی برای رشد انفجاری آگلونما

کلام آخر

آگلونما علاوه بر تحمل بالا نسبت به شرایط محیطی مختلف ، نسبت به آفات و بیماری ها نیز مقاومتی بالایی از خود نشان می دهد و به همین خاطر در دسته گیاهان با نگهداری آسان قرار می گیرد. از طرفی مقاومت نور کم و توانایی تصفیه کنندگی هوا ، جذابیت این گیاه را دو چندان می کند. اگر شما هم عاشق آگلونما شده اید و قصد خرید آن را با بالاترین کیفیت را دارید، حتماً به صفحه دسته بندی آگلونما مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید